Wie ben ik

 Ik ben Christian van Os en ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Krimpen aan den IJssel in een gezin van twee kinderen. Mijn interesse gaat uit naar informatica waar ik veel ervaring met Python, PHP en linux heb. Het leukste wat ik vindt bij informatica is het maken van complexe websites en complexe programma's. Mijn toekomstplannen zijn er voor zorgen dat ik mijn diploma haal en een leuke baan krijg. 

Mijn vooropleiding

Voordat ik op de Hogeschool Rotterdam ben gekomen heb ik de HAVO gedaan, dit heb ik op twee verschillende scholen gedaan. De 1e t/m het 3e jaar heb ik gevolgd op het Driestar College in Lekkerkerk. De laatste twee jaar heb ik gedaan op Het Wartburg College in Rotterdam. Ik heb deze overstap moeten doen, omdat op het Driestar College alleen de 1e drie jaren konden worden gevolgd. Op het Wartburg College heb ik het profiel: Natuur en Techniek gedaan. Hierbij had ik het volgende vakkenpakket: Engels, Nederlands, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde B, Informatica* en NLT*. Persoonlijk vond ik de vakken Informatica en Natuurkunde de leukste vakken.

*In deze vakken waren geen examens.

De studiekeuze

Omdat ik in de bovenbouw van de HAVO met veel aandacht de lessen informatica heb gevolgd en er ook veel interesse in had, was het voor mij al snel duidelijk dat dit de juiste studiekeuze zou worden. Alhoewel er verschillende ‘soorten’ informatica opleidingen zijn, leek mij de ‘gewone’ informatica de keuze die mij het best zou passen. Dit was voor mij al de vraag sinds HAVO 3, waar iedereen de opdracht kreeg om een profielkeuzewerkstuk te maken. Dit hield in waar je in was geïnteresseerd op basis van de website qompas. Hierin kwamen voornamelijk de opleidingen Technisch Informatica, Informatica, en Creative Media & Game Technologies in naar voren. Al snel daarop wist ik al dat Creative Media & Game Technologies zou gaan afvallen, dus had in nog de keuze uit Technisch Informatica en Informatica. Mijn vader startte in die tijd ook voor zichzelf een bachelor opleiding Technisch Informatica. Ik heb hier ook naar gekeken en heb als uiteindelijke conclusie gekozen voor de studie Informatica.

Curriculum Vitae

Werk-ervaring

Vanaf november 2015 - juli 2018 heb ik folders bezorgd. 
Vanaf november 2017 - augustus 2018 heb ik post bezorgd.
Vanaf april 2018 - december 2019 heb ik bij Bakkerij Casteleijn gewerkt
Vanaf november 2019 - heden werk ik bij InitWorks