Portfolio

Project C

Als student  en programmeur is het lastig om je documentatie bij te houden, bij projecten van school. Dit probleem hebben mijn  teamgenoten en ik proberen op te lossen door een applicatie te maken die alles centraliseert en een groot gedeelte automatiseert.

*Dit product hebben wij ontwikkeld volgens de scrum ontwikkelmethode

Development 5&6

Bij development 5 hebben wij geleerd hoe databases werken en hoe je data daarin kan gebruiken door middel van SQL. Bij development 6 hebben we het over webdevelopment gehad met behulp van de programmeertaal C#.

Analyse 5&6

Bij analyse 5 hebben wij geleerd hoe netwerken in elkaar zitten en hebben daar een opdracht voor moeten maken die berichten kon communiceren via het internet en het lokale netwerk door middel van python. Bij analyse 6 ging het over Concurrency en hier hebben we geleerd hoe je ervoor zorgt dat een programma in C# meerdere taken tegelijk kan uitvoeren

Project B

Voor project B hadden we als ontwikkelteam de keuze om een android app te maken voor reizigers of een android app die opendagen op het instituut CMI van de Hogeschool afhandelde, wij hebben als groep voor de laatste gekozen.

*Dit product hebben wij ontwikkeld volgens de scrum ontwikkelmethode

Development 3 & 4

Development 5 & 6 draaide voor het grootste gedeelte om de programmeertaal C#. Hierbij maakte we elke week een hoofdstuk in het programma Grande-Omega. Door eerst de stof tot je te nemen en er daarna opdrachten mee te maken.

Analyse 3 & 4


Bij analyse 3 waren we bezig met de laatste loodjes van de programmeertaal python. Bij analyse 4 gingen wij echter over tot leren van bash scripting. Hierbij krijgen verschillende praktische opdrachten zoals het maken van een applicatie die het uitlenen van boeken in een bibliotheek kan verzorgen en het maken van een geavanceerd bash script.

Project A

Voor Project A hebben we een bordspel ontwikkelen, door middel van de scrum methode die we geleerd hebben bij het vak skills. Het concept van het bordspel dat wij als groep hebben gemaakt is het spel cluedo, maar dan met veel veranderingen en toevoegingen.

Ook hebben we hiervoor een applicatie gemaakt om vals spelen tegen te gaan en het spel leuker te maken. (download)

Development 1 & 2

Development 1 & 2 draaide voor het grootste gedeelte om de programmeertaal python. Hierbij maakte we elke week een hoofdstuk in het programma Grande-Omega. Door eerst de stof tot je te nemen en er daarna opdrachten mee te maken.

Analyse 1 & 2

Bij analyse 1 & 2 hielden wij ons bezig met de programmeertaal python. Bij het vak analyse leren we hoe programmacode daadwerkelijk werkt. Hierbij krijgen we ook praktische opdrachten zoals het maken van een applicatie die 4 op een rij kan, of het oplossen van complexen problemen zoals problem 205